Slaný závin Banica

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Slaný závin Banica

Suroviny

Porce: 4 + –
  • na potření
  • máslo 25 g
  • náplň
  • balkánský sýr 400 g
  • vejce 4 ks
  • podle potřeby
  • mouka 1 hrst
  • pečící papír 1 ks
  • těsto
  • listové těsto 2 balíček

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Bulharsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Balkánský sýr rozetřeme v míse, přidáme vejce a důkladně promícháme se sýrem.

Balíčky listového těsta rozpůlíme a všechny čtyři díly vyválíme na moukou vysypaném vále.

Pláty potřeme sýrovou směsí, zatočíme v pevné záviny a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Konce závinů pevně stlačíme.

Záviny potřeme rozpuštěným máslem a dáme pozvolna péct do předehřáté trouby na 180°C až 200°C, podle typu trouby. Pečeme dozlatova asi 35 minut.

Slaný závin Banicu můžeme podávat teplý, ale chutná i studený.

Diskuze

It will be useful for me.

https://www.emondagelevis.com

Reagovat

Thanks for sharing useful information.

-www.piiperdigitalsolutions.com

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist