Slaný závin se zelím a slaninou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Slaný závin se zelím a slaninou

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si připravíme náplň. Špek a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Zelí si trochu propláchneme, aby nebylo tak kyselé a překrajíme. Rozehřeje si pánvičku a dáme na ni špek, až nám pustí tuk, tak přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme zelí, osolíme dle chuti a pečlivě promícháme. Směs trochu podusíme, aby zelí trochu změklo. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Rozválíme si těsto a poklademe na něj libovou slaninou, nebo plátky jiného masa. Na to navrstvíme rovnoměrně zelí, okraje si pomašlujeme rozkverlaným vajíčkem a zavineme jako klasicky závin, který pak pomašlujeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme cca 30 minut na 180 °C.

Poznámka:

plátek špeku sylný 1 cm
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist