Rizoto se slaninou a hráškem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rizoto se slaninou a hráškem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mražený hrášek 225 g
  • Máslo 50 g
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby 1 ks
  • Pepř dle potřeby 1 ks
  • Libová slanina 125 g
  • Malá cibule 1 ks
  • Zeleninový výar 1 l
  • Rýže arborio 230 g
  • Suché bílé víno 150 ml
  • Šafrán 1 špetka
  • Čerstvá petrželka 2 lžíce
  • Sekaný estragon 1 lžička
  • Čerstvý parmazán 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hrášek nasypeme do vroucí vody, krátce povaříme a propláchneme studenou vodou.
Polovinu másla rozpustíme na pánvi, přilijeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vyškvaříme ji dozlatova.
Přisypeme nasekanou cibulku a smažíme asi 5 minut. Vývar v hrnci přivedeme k varu. Jakmile cibulka změkne a zprůsvitní, nasypeme na ni propláchnutou rýži a pořádně ji promícháme tak, aby bylo každé zrnko obaleno tukem. Přilijeme vínem a dále promícháváme a vaříme až do chvíle, kdy se prakticky úplně odpaří. V tomto okamžiku začneme postupně přilévat po naběračkách horký vývar. Rýže bude pomalu vstřebávat tekutinu, takže stále promícháváme a přiléváme vývar.
Asi po 15 minutách přidáme taky špetku šafránu s nálevem, sůl a pepř a dále mícháme a přidáváme vývar.
Jakmile je rýže téměř hotová, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu a bazalkové lístky. Promícháme, a pokud je konzistence rizota ideální, stáhneme z ohně.
Ochutnáme, zda je dost slané a opepřené, a přidáme zbytek másla a parmazán.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist