Velikonoční nádivka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vařené uzené 350 g
  • Rohlíky 6 ks
  • Mléko 250 ml
  • Najemno nasekaná naťová petržel 2 lžíce
  • Muškátový květ mletý 2 špetka
  • Sůl dle chuti 3 špetka
  • Pepř dle chuti 3 špetka
  • Vejce 4 ks
  • Tuk na zapékací mísu 150 g
  • Strouhanka na zapékací mísu 1 miska

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Housky rozkrájejte na kostičky, dejte do jiné mísy a přelijte mlékem. Po chvilce housky vymačkejte a přendejte do mísy k masu. Přisypejte petrželku, muškátový květ a sůl.



Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozšlehejte, přilijte k ostatním surovinám a promíchejte. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh, který lehce zapracujte do směsi. Zapékací misku vymažte tukem a vysypejte strouhankou. Nádivku dejte do zapékací misky, povrch uhlaďte stěrkou. V troubě vyhřáté na 180°C pečte asi 30 až 40 minut, až je povrch nádivky zlatavý.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist