Polenta s cibulovým konfitem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Polenta s cibulovým konfitem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Uvařte v hrnci 300ml vody smíchané se 100 ml mléka, přidejte Knorr Bujón s bylinkami a extra panenským olivovým olejem na vaření těstovin, rýže a brambor.
K vařicí vodě zvolna přidávejte polentu, po celou dobu vše míchejte. Kaši nechte vařit kolem 5 minut, přidejte strouhaný parmezán a olivový olej.
Uvařenou kaši přendejte na plech předem vyložený pergamenem nebo alobalem. Kaši odstavte na chladné místo, aby vystydla.
Mezitím nakrájejte cibuli na tenké proužky. V hrnci nechte zkaramelizovat cukr, přidejte cibuli, chvíli ji smažte za stalého míchání, přidejte víno, šťávu a koření. Vše nechejte vařit, dokud se tekutina úplně nevyvaří, vyndejte hřebíčky a kusy skořice, přidejte máslo a vše zamíchejte.
Studenou polentu nakrájejte na libovolné kousky, např. kosočtverce, osmažte je dozlatova na teflonové pánvi nebo na grilu.
Navrch položte lžíci cibulového konfitu a kousek sýra s plísní.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist