Pečené krůtí prso s karamelizovanou mrkví
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek
Suroviny
- Krůtí prso v celku (asi 1 kg) 1 ks
- Sůl 2 špetka
- Pepř 2 špetka
- Čerstvý tymián 1 snítka
- Cibule 1 ks
- Mrkev 500 g
- Máslo 50 g
- Hnědý cukr 1 lžíce
- Petrželová nať 2 snítka
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Krůtí prso omyjeme a odblaníme. Sůl a pepř vetřeme do masa po celém povrchu. Potom prso posypeme nasekaným čerstvým tymiánem a vložíme do pekáče.
Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Pečínku podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme v troubě na 180°C jednu hodinu. Průběžně poléváme výpekem.
Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Potom ji podélně nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev, posypeme ji hnědým cukrem a orestujeme. Když cukr začne karamelizovat, přimícháme nakrájenou petrželovou nať a odstavíme z ohně.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a šťouchanými bramborami.
Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Pečínku podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme v troubě na 180°C jednu hodinu. Průběžně poléváme výpekem.
Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Potom ji podélně nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev, posypeme ji hnědým cukrem a orestujeme. Když cukr začne karamelizovat, přimícháme nakrájenou petrželovou nať a odstavíme z ohně.
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a šťouchanými bramborami.
Podobné recepty
- » Pomazánka z pečeného krůtího masa
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.53 - hlasovalo 159x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 113x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012662) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 291540) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236088) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223260) - » Couračka
(Navštívilo: 150661) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128260) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy