Černé sépiové rizoto - Risotto al nero

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

  • Na oleji osmažte nadrobno pokrájenou šalotku, přidejte rýži a osmažte ji až bude téměř průhledná a pak přidejte polovinu prosecca. Jakmile se prosecco vstřebá přilijte trochu rybího vývaru, jakmile se opět vstřebá přilijte další část rybího vývaru a risotto povařte
  • Na druhé pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj jeden stroužek neoloupaného česneku a sépii pokrájenou na tenká kolečka, orestujte ji a přidejte 1-2 lžíce prosecca. Když se prosecco vstřebá, odložte stranou.
  • Když je risotto téměř hotové, přilijte zbytek prosecca a sépiové barvivo, promíchejte. Až se všechna tekutina vstřebá a rýže se zbarví do černa, přidejte máslo, trochu nastrouhaného parmazánu a promíchejte.
  • K risottu přimíchejte osmaženou sépii bez česneku. Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.
  • Na talíři můžete ještě pokapat olivovým olejem a posypat hoblinami parmazánu.
  • Vložte nový příspěvek



    Napsáno znaků





    * pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

    Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

    Podobné recepty


    Nejnavštěvovanější recepty


    Nejnovější recepty


    Nejnovější komentáře

    • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
      Pavla Szkolová
      Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
    • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
    • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
    • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
      Ibolya Meszarosova
      Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
    • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
      Ibolya Meszarosova
      dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

    Přihlášení


    zůstat přihlášen

    Přidej na Seznam

    Top kulinářské blogy

     

    Google+


    Přidat web k oblíbeným
    Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
    TOPlist