Kachní paštika v křupavé krustě

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kachní paštika v křupavé krustě

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Na paštiku
  • kachní játra 400 g
  • mléko 500 ml
  • koňak 100 ml
  • portské víno 100 ml
  • tuk Flora Gold 250 g
  • sůl 2 špetka
  • pepř 2 špetka
  • Těsto
  • špaldová mouka 250 g
  • sůl 1 špetka
  • voda 70 ml
  • tuk Flora Gold 75 g
  • Na potření
  • vejce 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. Opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na trošce rostlinného tuku Flora Gold a necháme zchladnout.
Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24hodin a necháme dobře ztuhnout.
Těsto - vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme odpočinout 30 min. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180°upečeme dozlatova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist