Kachní paštika

Kategorie: Maso

Autor:

Kachní paštika

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachní maso s játry necháme vcelku, ostatní nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, přidáme brandy, prolisovaný česnek, kůru i šťávu z pomeranče a tymián, promícháme a přikrytou misku dáme na 12 hodin do chladničky. Maso a tymián vyjmeme z marinády. Kachní maso s játry rozkrájíme na kostičky (asi 1cm), ostatní umeleme najemno, vmícháme do něj kostičky masa i jater, přidáme marinádu, vejce a 80g oříšků, sůl, pepř i estragon a promícháme. Formu vyložíme plátky slaniny, které necháme přečnívat přes okraj. Formu naplníme asi do čtvrtiny masovou směsí, rozložíme na ni kumkváty, překryjeme je zbytkem směsi a dobře přimáčkneme. Náplň by měla dosahovat asi 2,5 cm pod horní okraj formy. Povrch masové směsi překryjeme slaninou a formu přikryjeme pokličkou nebo dvojitým alobalem. Formu dáme do pekáče s horkou vodou sahající asi do poloviny formy, pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě cca 2,5 hodiny. Hotovou paštiku necháme vychladnout, pak ji zakryjeme alobalem, zatížíme a dáme opět na 12 hodin chladit. Zbytek pistácií nasekáme na kousky. Paštiku vyklopíme, setřeme z ní rosol, dáme zpět do čisté formy, posypeme oříšky, zalijeme ji sádlem a dáme opět na 12 hodin do chladničky. Salát rozebereme na listy a nakrájíme na proužky, jimiž vyložíme talíř. Paštiku nakrájíme na plátky, kumkváty na kolečka, plátky paštiky rozložíme na salát, obložíme kolečky kumkvátů a ozdobíme snítkami estragonu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist