Belgický hovězí guláš na černém pivě
Kategorie: Pokrmy
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Pancetta 100 g
- Olivový olej 2 lžíce
- Tymián 3 snítka
- Toustový chléb 2 ks
- Hovězí maso 800 g
- Třtinový cukr 1 lžíce
- Máslo 20 g
- Černé pivo 330 ml
- Hladká mouka 30 g
- Bobkový list 4 ks
- Hořčice dijonská 4 lžíce
- Vinný ocet červený 3 lžíce
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Chléb 4 plátek
Doba přípravy: 170 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Belgie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Umyté, osušené maso nakrájíme na kostky 3 až 4 cm. Maso lze použít hovězí zadní, falešná svíčková, nebo kližka
Na másle osmahneme pancettu a jakmile chytne barvu, vyjmeme ji z pánve. Ve vypečeném tuku zvolna orestujeme cibuli do hněda. Po té k cibuli přidáme třtinový cukr a zkamarelizujeme.
Cibuli přes sítko scedíme, mačkáme lžičkou, aby vytekl všechen tuk. Tuk i cibuli dáme stranou. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Mouku smícháme s pepřem a solí. Maso v ní obalíme se všech stran a na trošce olivového oleje osmahneme. Pomalu přidáváme tuk z cibule. Maso restujeme ze všech stran a vyjmeme. Uložíme na teplém místě. Do hrnce, kde jsme orestovali maso, vlijeme ocet a po pár minutách černé pivo. Přivedeme k varu, barva bude pěkně hnědá. Přidáme lístky tymiánu a bobkový list.
Připravíme si pekáč. Dáme trochu hotové cibule, trochu masa a nakonec slaninu. Postupujeme do vyčerpání surovin. Podlijeme pivním vývarem. Namažeme chlebové plátky hořčicí a natřenou stranou přiložíme na maso. Pekáč přikryjeme dvojitou vrstvou alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Hovězí guláš na černém pivě pečeme asi dvě hodiny.
Belgický hovězí guláš na černém pivě posypeme čerstvou petrželkou a podáváme teplý jako hlavní chod
Na másle osmahneme pancettu a jakmile chytne barvu, vyjmeme ji z pánve. Ve vypečeném tuku zvolna orestujeme cibuli do hněda. Po té k cibuli přidáme třtinový cukr a zkamarelizujeme.
Cibuli přes sítko scedíme, mačkáme lžičkou, aby vytekl všechen tuk. Tuk i cibuli dáme stranou. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Mouku smícháme s pepřem a solí. Maso v ní obalíme se všech stran a na trošce olivového oleje osmahneme. Pomalu přidáváme tuk z cibule. Maso restujeme ze všech stran a vyjmeme. Uložíme na teplém místě. Do hrnce, kde jsme orestovali maso, vlijeme ocet a po pár minutách černé pivo. Přivedeme k varu, barva bude pěkně hnědá. Přidáme lístky tymiánu a bobkový list.
Připravíme si pekáč. Dáme trochu hotové cibule, trochu masa a nakonec slaninu. Postupujeme do vyčerpání surovin. Podlijeme pivním vývarem. Namažeme chlebové plátky hořčicí a natřenou stranou přiložíme na maso. Pekáč přikryjeme dvojitou vrstvou alobalu a vložíme do předehřáté trouby. Hovězí guláš na černém pivě pečeme asi dvě hodiny.
Belgický hovězí guláš na černém pivě posypeme čerstvou petrželkou a podáváme teplý jako hlavní chod
Podobné recepty
- » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232220) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy