Teplý salát s medailonkami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Teplý salát s medailonkami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory 20 minut povaříme, slijeme, zchladíme a oloupeme. Toastový chléb namočíme do vody. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso prohněteme s cibulí, vejcem a vymačkaným chlebem, okořeníme. Z hmoty pak vytvarujeme osm kuliček a každou ovineme plátkem anglické slaniny. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku také očistíme a nařežeme na proužky. Několik stébel pažitky necháme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme na ruličky. Ohřejeme zeleninový vývar, přidáme do něj vinný ocet a tři lžíce oleje. Teplou zálivku dochutíme solí, mletým černým pepřem a špetkou cukru. Brambory nakrájíme na plátky, smícháme je s cibulkou, nasekanou paprikou i pažitkou a přelijeme připravenou teplou octovou zálivkou. Na pánvi ohřejeme zbylou lžíci oleje. Vložíme do ní medailonky a opékáme je při nízké až střední teplotě zhruba 15 minut, občas obrátíme. Bramborový salát znovu dochutíme. K jedné porci salátu naservírujeme vždy dva medailonky obalené v anglické slanině. Podáváme je ozdobené stébly pažitky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist