Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Salátové brambory 500 g
  • Červená cibule, nakrájená na šest kousků 2 ks
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Slanina 4 plátek
  • Žampiony 140 g
  • Hrubozrnná hořčice 1 lžíce
  • Vinný ocet 1 lžíce
  • Polníček 100 g
  • Sýr s modrou plísní 85 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejte na 220°C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečícím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte 20 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout. Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ni nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je 5 minut, aby změkly. Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody. Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist