Teplý salát s křepelčími vajíčky

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Teplý salát s křepelčími vajíčky

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do studené vody dejte na dvě minuty vařit vajíčka. Pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Mezitím připravte zálivku: do skleničky dejte citronovou šťávu, polovinu octa, med, olej, sůl a pepř a vidličkou dobře prošlehejte. Propranou salátovou směs rozložte na talíř, přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Na středním ohni opékejte na pánvi šest až osm minut slaninu tak, aby zhnědla a zkřupavěla – občas ji otočte. Vyndejte ji z pánve a slijte část oleje – asi tři lžičky nechte v pánvi. Osmažte na něm dokřehka cibuli nakrájenou na nudličky – trvá to pět až sedm minut. Přidejte rajčata, druhou polovinu octa a špetku cukru. Ohřívejte asi dvě
minuty. Slaninu s cibulí a rajčaty rozložte na salát a nakonec přidejte i oloupaná a rozpůlená
vajíčka. Hezky všechno nazdobte a podávejte s čerstvými tousty a máslem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist