Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Panenský olivový olej 4 lžíce
  • Česnek, na plátky 2 stroužek
  • Chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na plátky 1 ks
  • Krájených rajčat 400 g
  • Zelených oliv, rozpůlených 1 hrst
  • Tuňák v oleji 160 g
  • Mořská sůl dle chuti 3 špetka
  • Kulatých rajčat na větvičce 240 g
  • Špaget 400 g
  • Rukola 1 hrst

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí. Pět minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.

2 Do pekáčku rozložte čerstvá rajčá.tka, pokapejte je lžící oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.

3 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte. Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a rozpečenými rajčátky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist