Žampiony

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Žampiony

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Žampiony očistíme, zbavíme nožiček, klobouky můžeme i oloupat
2. Připravené houby osolíme a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji, z obou stran, pak je dáme stranou
3. Na stejnou pánev dáme zesklovatět na jemno nakrájenou šalotku, po chvíli i česnek, přidáme špenátové listy, necháme je zavadnout, osolíme je a okořeníme pepřem
4. Trochu nivy nastrouháme nahrubo, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, dobře upěchujeme
5. Z listového těsta vyválíme tenký plát, z kterého vykrájíme 4 ks kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé 4 ks ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit
6. Kolečko pod klobouk přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, na každé kolečko položíme jeden klobouk špenátem dolů a na vrchní část houby dáme ještě plátek sýra
7. Větší kolečka těsta také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme jednotlivé klobouky, urovnáme a dole vidličkou okraje spojíme
8. Připravené listové balíčky pomažeme vejcem a posypeme tymiánem
9. Vložíme do trouby vyhřáté 200 °C a pečeme dozlatova.

Poznámka:

čtyři velké žampióny s širokou hlavou (Portobello)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist