Plněné žampiony

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné žampiony

Suroviny

Porce: 3 + –
  • klobása vinná 250 g
  • cibule 2 ks
  • hlavičky žampionů 12 ks
  • olej 2 lžíce
  • sýr na strouhání 50 g
  • tuk na vymazání formy 1 ks
  • tymián čerstvý 1 snítka

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žampiony oloupeme a odstraníme nožičky. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak
pokrájíme nohy z hub a obojí osmahneme na rozpáleném oleji.
Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, přidáme k osmahnuté směsi cibule a hub a promícháme.
Zapékací misku vymažeme olejem, vložíme kloboučky žampionů, které plníme připravenou směsí. Navrch každý klobouček posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.
Po upečení pokrm posypeme čerstvým tymiánem a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Poznámka:

Žampiony můžeš samozřejmě plnit libovolnou nádivkou. Výborná je sýrová (nastrouhej a smíchej několik druhů sýra, spoj je rozšlehaným vejcem a dochuť bylinkami podle chuti).Plněné žampiony můžeš zapékat společně s plátky oloupaných syrových brambor. Šťáva z klobásy a hub jim dodá skvělou chuť.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist