Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm)

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm)

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Polsko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Krkovici vykostíme, omyjeme a osušíme. Česnek rozetřeme se solí, smícháme s majoránkou a pepřem. Směsí potřeme krkovici a necháme hodinu v chladu odpočívat.

Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut – až zešedne – a necháme zchladnout. Nasekáme najemno petrželovou nať, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem a smícháme s vejci.

Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici. Potřeme ji olejem a pečeme při 190°C asi hodinu a čtvrt.

Listové těsto vyválíme na válu, položíme na něj poněkud vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dohněda.

Upečenou krkovičku krájíme na plátky a podáváme samotné, nebo s brambory.

Poznámka:

mleté maso namícháme vepřové + hovězí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist