Králík naostro

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Králík naostro

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Podmáslí 250 ml
  • thajská červená kari pasta 3 lžíce
  • Rozporcovaný králík 1 ks
  • Rostlinný olej 2.5 lžíce
  • Oloupaná cibule 1 ks
  • Mletá kurkuma 1 lžička
  • Mletý koriandr 1 lžička
  • Kuřecí vývar 1 l
  • Tamarindová pasta 2 lžíce
  • Kokosové mléko 400 ml
  • Nové brambory 500 g
  • Hrášek 375 g
  • Najemno nasekaný koriandr 5 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velké míse smícháme podmáslí s kari pastou. Přidáme kusy králíka, které v marinádě dobře omáčíme. Mísu přikryjeme a uložíme na dva dny do lednice.

Za dva dny vytáhneme mísu z lednice a necháme ji přivyknout pokojové teplotě. Vyjmeme králíka z mísy, opatrně z něj seškrábeme marinádu a položíme ho na talíř.

Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky, poté ji dozlatova orestujeme. K cibuli přidáme kurkumu a koriandr. Přidáme vývar, tamarindovou pastu a kokosové mléko. Vše pořádně promícháme. Přidáme králíka a oloupané brambory nakrájené na polovinu. Směs přivedeme k varu. Hrnec částečně přiklopíme pokličkou a směs dusíme na mírném ohni hodinu a půl.

Po této době sundáme kastrol z plotny. Necháme ho vychladnout a poté v chladnu proležet do druhého dne.

Až budeme následně králíka i s kari ohřívat, zhruba 7 minut před podáváním do směsi vmícháme hrášek. Jednotlivé porce následně posypeme čerstvě nasekaným koriandrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist