Plněné vinné listy II.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné vinné listy II.

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Vinné listy 220 g
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Na náplň
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Nakrájená cibule 3 ks
  • Česnek, nasekaný 2 stroužek
  • Mleté maso 250 g
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř 3 špetka
  • Oloupaná a nasekaná rajčata 2 ks
  • Vařený rýže 220 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vinné listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát. Osmahněte na oleji v kastrolu cibulku a česnek. Do kastrolu přidejte maso a osmahněte. Osolte, opepřete a vmíchejte rajčata. Vše duste na mírném plameni pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou směs promíchejte s uvařenou rýží.

Odstátým listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku. Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte. Pokládejte je těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody. Pekáček zakryjte a pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku). Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist