Šoulet

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Šoulet

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Zapékání

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hrách pořádně propláchneme vodou a necháme ho namočený tak 4-5 hodin. Vodu slijeme a v opět jej zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka a scedíme.
Krouby také pořádně propláchneme, vlijeme k nim větší množství studené vody, kterou osolíme a uvaříme doměkka. Kroupy během vaření občas promícháme, aby se nepřichycovaly. Uvařené kroupy scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
Mezitím oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Rozpálíme olej a na něj osmahneme cibuli.
Kroupy promícháme s hrachem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a část osmažené cibulky.
Připravíme si pekáč, který vymažeme tukem, vlijeme směs, kterou rozetřeme po celém pekáči. Zakápneme zbylým olejem s osmaženou cibulkou a zapečeme v troubě předehřáté na 190°C.

Do šouletu můžeme zapéct maso nebo jej můžeme podávat samotný.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist