Nákyp ze sladkých brambor a šalvěje

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nákyp ze sladkých brambor a šalvěje

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Sladké brambory, oloupané, nakrájené na 2,5 cm kousky 900 g
  • Brambory, oloupané, nakrájené na 2,5 cm kousky 450 g
  • Máslo 120 g
  • Rozpuštěné máslo 2 lžíce
  • Šalvěj, nasekaná 2.5 ks
  • Teplé mléko 250 ml
  • Strouhanka ze střídy toustového chleba 3 ks

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kousky obou brambor dejte do velikého hrnce, zalijte vodou, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte. Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a chvíli opékejte. Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Směs osolte a opepřete. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí, směs osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30-40 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist