Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Hovězí zadní maso, nakrájené na 2 cm kousky 1.5 kg
  • Sůl, pepř - dle chuti 6 špetka
  • Cibule, nasekaná 1 ks
  • Česnek, rozetřený nožem 2 stroužek
  • Pálivá paprika 2 lžička
  • Chilli 1 lžička
  • Tmavý třtinový cukr 45 g
  • Rajčatové pyré 1 lžíce
  • Plechovka rajčat pokrájených 800 g
  • Hovězí vývar 500 ml
  • Na polentové knedlíčky
  • Hladká mouka 225 g
  • Prášek do pečiva 1 lžíce
  • Instantní polenta 170 g
  • Podmáslí 375 g
  • Sůl, pepř - dle chuti 3 špetka
  • Čedar, nastrouhaný 120 g
  • Koriandr, nasekaný 2 hrst
  • Dlouhá červená chilli paprička, nasekaná 1 ks

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidávejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit - táhnout 3-3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200°C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli papričku smíchejte v míse. Ze směsi lžíci odebírejte a vzniklé knedlíčky poskládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15-20 minut, aby knedlíčky zezlátly.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist