Polentový nákyp s houbami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Polentový nákyp s houbami

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velkém hrnci rozpalte olej. Přidejte nasekanou cibuli, hrubě nastrouhanou mrkev, nastrouhaný celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte 5 minut, aby zelenina změkla.

Přidejte rozmělněný česnek, minutu opékejte, přihoďte houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče na kostičky nakrájené a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilívejte bujon, vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Nechte zchladnout.

V misce smíchejte polentu a 2 lžíce vody. V hrnci přiveďte k varu 1l vody, přidejte špetku soli a do vroucí vody přidávejte zvlhlou polentu. Polentu uvařte podle návodu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a dle chuti osolte a opepřete.

Troubu předehřejte na 180, polovinu polenty dejte na dno do zapékací mísy, navrch dejte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist