Gratinované brambory s houbami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Gratinované brambory s houbami

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Brambory (nakrájené na tenké plátky) 750 g
  • Plnotučné mléko 300 ml
  • Máslo 1 kostka
  • Bílé víno 50 ml
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Česnek (prolisovaný) 1 stroužek
  • Hnědé krémové žampiony (nakrájené na tenké plátky) 250 g
  • Sůl 1 špetka
  • Čerstvě namletý pepř 1 špetka

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni.
Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.

1. Předehřejte si troubu na 220 stupňů C. Zapékací mísu vymažte máslem.

2. V hluboké pánvi přiveďte k varu plátky brambor spolu s vínem a mlékem. Ochuťte solí a pepřem a občas promíchejte.

3. Stáhněte z plotny stranou a připravte si žampiony. Na pánev dejte ohřát olivový olej spolu s trochou másla a prolisovaným česnekem. Olej tak získá česnekové aroma. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte asi 3 minuty.

4. Orestované žampiony přidejte i s olejem do pánve k bramborám, promíchejte a směs vložte do zapékací mísy. Pečte přibližně 45 minut, než budou na povrchu krásně křupavé.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist