Cibulový chléb

Kategorie: Ostatní

Autor:

Cibulový chléb

Suroviny

Porce: 3 + –
  • Pšeničná chlebová mouka 350 g
  • Žitná mouka 150 g
  • Droždí 1 ks
  • Cukr 1 lžička
  • Kmín 1 lžíce
  • Sůl 1 lžíce
  • Ocet 1 lžíce
  • Olej 1 lžíce
  • Osmažená cibule 100 g
  • Vlažná voda 320 ml

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si uděláme kvásek z droždí, cukru a trošky vlažné vody. Do mísy nasypeme mouky, přidáme ocet, sůl, kmín (dávám mletý), olej, zkynutý kvásek a zbytek vody. Vypracujeme těsto a nakonec zapracujeme cibuli osmahnutou dozlatova. Necháme dobře cca hodinu vykynout. Z těsta uděláme šišku a vložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 - 20 minut nakynout. Před vložením do trouby chléb potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 210 - 220 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 170°C a pečeme dále asi 30 minut. Po vytažení z trouby chleba opět potřeme vodou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist