Odpalované pečivo
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 1 špetka
- voda 250 ml
- vejce 4 ks
- hladká mouka 250 g
- máslo 100 g
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do hrnce si odměříme 250ml vody, špetku soli, 100g másla a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Když začne voda vřít, vsypeme hladkou mouku, snížíme teplotu a intenzivně mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
Na mírném ohni těsto krátce spařujeme, stále mícháme, a to až do doby, kdy se nám těsto začne oddělovat ode dna i stěn nádoby. V tomto okamžiku je těsto "spařené" a mělo by být lesklé, pevné a husté. Pak těsto dáme do studené misky, mícháme a zpracováváme, až nám částečně vychladne. Teď přichází na řadu přidání 4 vajec, které však přimícháváme po jednom. Každé vejce se s těstem před přidáním dalšího musí dobře spojit.
Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem tvoříme libovolné tvary dost daleko od sebe - těsto se při pečení hodně nafoukne.
Odpalované těsto vkládáme do hodně vyhřáté trouby (až na 220 °C) a takto zprudka pečeme asi 7 minut, těsto nám nabude a nafoukne se. Pak teplotu snížíme (asi na 160 °C) a dopékáme zvolna, až je povrch zlatavý. Pak troubu mírně pootevřeme a odpalované těsto necháme asi 10 minut dosušit.
Ještě teplé odpalované pečivo nakrojíme a po vystydnutí naplníme podle libosti - krémem, ovocným tvarohem nebo jednoduše nutelou.
Více tipů pro přípravu naleznete v článku: Příprava odpalovaného těsta
Na mírném ohni těsto krátce spařujeme, stále mícháme, a to až do doby, kdy se nám těsto začne oddělovat ode dna i stěn nádoby. V tomto okamžiku je těsto "spařené" a mělo by být lesklé, pevné a husté. Pak těsto dáme do studené misky, mícháme a zpracováváme, až nám částečně vychladne. Teď přichází na řadu přidání 4 vajec, které však přimícháváme po jednom. Každé vejce se s těstem před přidáním dalšího musí dobře spojit.
Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a zdobícím sáčkem tvoříme libovolné tvary dost daleko od sebe - těsto se při pečení hodně nafoukne.
Odpalované těsto vkládáme do hodně vyhřáté trouby (až na 220 °C) a takto zprudka pečeme asi 7 minut, těsto nám nabude a nafoukne se. Pak teplotu snížíme (asi na 160 °C) a dopékáme zvolna, až je povrch zlatavý. Pak troubu mírně pootevřeme a odpalované těsto necháme asi 10 minut dosušit.
Ještě teplé odpalované pečivo nakrojíme a po vystydnutí naplníme podle libosti - krémem, ovocným tvarohem nebo jednoduše nutelou.
Více tipů pro přípravu naleznete v článku: Příprava odpalovaného těsta
Podobné recepty
- » Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 24x) - » Klasické odpalované těsto
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 18x) - » Noky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Věnečky z odpalovaného těsta II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Krupicové noky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Věnečky z odpalovaného těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308484) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232260) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy