Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mléko 500 ml
  • Sůl 0.5 lžička
  • Máslo 200 g
  • Hrubá mouka 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Borůvky 500 g
  • Třtinový cukr na posypání 100 g
  • Perník na strouhání 150 g
  • Moučkový cukr na posypání 100 g

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto houstnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak ho nechte vychladnout v míse.

Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučněném válu znovu prohněťte. Vyválejte plát tenký asi půl centimetru. Rádlem na pizzu ho nakrájejte na čtverce o straně 5 cm. Na každý dejte 1 lžičku borůvek, posypte třtinovým cukrem a zabalte do knedlíku. Knedlíky vařte v mírně osolené vodě 5 - 10 minut.

Hotové knedlíky posypte strouhaným perníkem, cukrem a přelijte zbylým rozpuštěným máslem. Ihned podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist