Lodní suchary
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- hrubá mouka 1 ks
- voda 1 ks
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Velká Británie
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do mísy dáme celkem libovolné množství hrubé mouky a přidáme sůl. Pak směs nasucho promícháme a začneme po troškách přidávat vodu. Za stálého míchání vytvoříme dost tuhé těsto, které necháme odpočinout.
Pak z těsta uplácáme kouli, kterou dáme na pomoučněný vál, a rozválíme jej do asi centimetr tlusté placky. Těsto nenakyne. Z placky vykrájíme tvary budoucích lodních sucharů a položíme je na plech s nelepivým pečicím papírem. Jinak se dávají na plech potřený tukem.
Suchary na povrchu propícháme vidličkou a dáme péci. Pečeme asi půl hodiny a hlídáme barvu těsta. Když lodní suchary zrůžoví, budou hotové.
Přestože jsou lodní suchary dost tuhé, jsou překvapivě dobré chuti. Mají vydržet několik měsíců, ale nejspíše je sníme mnohem dříve.
Pak z těsta uplácáme kouli, kterou dáme na pomoučněný vál, a rozválíme jej do asi centimetr tlusté placky. Těsto nenakyne. Z placky vykrájíme tvary budoucích lodních sucharů a položíme je na plech s nelepivým pečicím papírem. Jinak se dávají na plech potřený tukem.
Suchary na povrchu propícháme vidličkou a dáme péci. Pečeme asi půl hodiny a hlídáme barvu těsta. Když lodní suchary zrůžoví, budou hotové.
Přestože jsou lodní suchary dost tuhé, jsou překvapivě dobré chuti. Mají vydržet několik měsíců, ale nejspíše je sníme mnohem dříve.
Podobné recepty
- » Lodní suchary
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lodnický guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 9x) - » Chlodnik
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polský chlodnik
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Chlodnik s telecím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lodní suchary
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lodní suchary
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234766) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131941) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy