Domácí chleba bez hnětení
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- sušené droždí 0.5 lžička
- hladká mouka 3 hrnek
- celý kmín 1 lžička
- žitná mouka 1 hrnek
- sůl 2 lžička
- vody 2 hrnek
- ocet 1 lžička
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Postup: všechny ingredience pouze smícháme, nehněteme, zalijeme 2 hrnky vlažné vody. Vznikne řidší lepivé těsto, které přikryjeme folií, postačí igelitka. Necháme 12-16 hodin pomalu kynout.(Opravdu jsem se nespletla). Po 12-16 hodinách zasypeme moukou a pomalu prohněteme měchačkou, nebo stěrkou od stran misky a vylijeme na víc pomoučněný vál, párkrát přeložíme těsto přes sebe jako obálku (nehněteme) pokusíme se vytvořit bochánek a vrátíme do misky, dáme dál kynout. Cca na 1 hodinu.
Pustíme si troubu na cca 230°C (plynová 250°C) stupňů, každá peče jinak - to musíte vychytat. Vezmeme hrnec cca 25cm v průměru, litinový nebo smalt s rovnými stěnami (pokud by se nahoru zužoval, chleba nevyndáte) a dáme na 30 minut i s poklicí pořádně nahřát do trouby (dodržuje čas,vyplatí se to). Po 30 minutách do hrnce vyklopíme nakynulé těsto, přiklopíme pokličkou a pečeme (230-240°C) 30 minut.
Nakonec sundáme poklici a dopečeme cca 30 min. bez poklice aby se chléb pěkně zabarvil.
Pustíme si troubu na cca 230°C (plynová 250°C) stupňů, každá peče jinak - to musíte vychytat. Vezmeme hrnec cca 25cm v průměru, litinový nebo smalt s rovnými stěnami (pokud by se nahoru zužoval, chleba nevyndáte) a dáme na 30 minut i s poklicí pořádně nahřát do trouby (dodržuje čas,vyplatí se to). Po 30 minutách do hrnce vyklopíme nakynulé těsto, přiklopíme pokličkou a pečeme (230-240°C) 30 minut.
Nakonec sundáme poklici a dopečeme cca 30 min. bez poklice aby se chléb pěkně zabarvil.
Podobné recepty
- » Domácí chleba z žitné mouky
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 10x) - » Domácí chleba
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Domácí olivový chleba
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí chleba
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 118x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316446) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237957) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234733) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy