Domácí chleba bez hnětení

Kategorie: Ostatní

Autor:

Domácí chleba bez hnětení

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Postup: všechny ingredience pouze smícháme, nehněteme, zalijeme 2 hrnky vlažné vody. Vznikne řidší lepivé těsto, které přikryjeme folií, postačí igelitka. Necháme 12-16 hodin pomalu kynout.(Opravdu jsem se nespletla). Po 12-16 hodinách zasypeme moukou a pomalu prohněteme měchačkou, nebo stěrkou od stran misky a vylijeme na víc pomoučněný vál, párkrát přeložíme těsto přes sebe jako obálku (nehněteme) pokusíme se vytvořit bochánek a vrátíme do misky, dáme dál kynout. Cca na 1 hodinu.

Pustíme si troubu na cca 230°C (plynová 250°C) stupňů, každá peče jinak - to musíte vychytat. Vezmeme hrnec cca 25cm v průměru, litinový nebo smalt s rovnými stěnami (pokud by se nahoru zužoval, chleba nevyndáte) a dáme na 30 minut i s poklicí pořádně nahřát do trouby (dodržuje čas,vyplatí se to). Po 30 minutách do hrnce vyklopíme nakynulé těsto, přiklopíme pokličkou a pečeme (230-240°C) 30 minut.

Nakonec sundáme poklici a dopečeme cca 30 min. bez poklice aby se chléb pěkně zabarvil.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist