Základní perníkové těsto
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- perníkové koření (badyán, skořice, anýz, hřebíček, nové koření) 13 g
- med 250 g
- cukr krupice 500 g
- marmeláda 25 g
- hladká mouka 1100 g
- voda 450 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z celkového množství cukru odebereme 50g a ve velkém hrnci roztavíme na karamel. Vodu přivedeme téměř k varu a přilijeme k roztátému cukru. Přidáme zbylý cukr, med, marmeládu a za stálého míchání necháme přejít varem. Odstavíme a necháme zchladnout.
Do vlažného rozvaru (asi o 30 °C, bude se nám hodit kuchyňský teploměr) zapracujeme mouku a koření. Aby nebylo těsto tak "těžké", můžeme 10% pšeničné mouky nahradit moukou žitnou.
Hotové perníkové těsto necháme asi týden v chladu rozležet a pak dále používáme. Základní perníkové těsto různě dochucujeme, zapracováváme žloutek apod. Na recepty, jak s těstem pokračovat a tvořit různé varianty perníčků, se dostane v průběhu prosince.
Do vlažného rozvaru (asi o 30 °C, bude se nám hodit kuchyňský teploměr) zapracujeme mouku a koření. Aby nebylo těsto tak "těžké", můžeme 10% pšeničné mouky nahradit moukou žitnou.
Hotové perníkové těsto necháme asi týden v chladu rozležet a pak dále používáme. Základní perníkové těsto různě dochucujeme, zapracováváme žloutek apod. Na recepty, jak s těstem pokračovat a tvořit různé varianty perníčků, se dostane v průběhu prosince.
Podobné recepty
- » Základní těsto ( koláč, bábovka, bublanina )
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » A-1 Steaková omáčka (základní)
(Hodnocení: 2.17 - hlasovalo 6x) - » Základní holandská omáčka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Základní těsto na pizzu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Základní těsto na ravioli II.
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Základní recept na chlebový dort
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Základní recept na italské těstoviny
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy