Jahodový džem s vanilkou či mátou

Kategorie: Ostatní

Autor:

Jahodový džem s vanilkou či mátou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čerstvé jahody 1 kg
  • Cukr 500 g
  • Želírovací přípravek Gelfix 1 balíček
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Citron 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z jahod odstraníme okvětní lístky, omyjeme je ve studené vodě a necháme okapat. Asi 3/4 jahod rozmixujeme, ostatní nakrájíme na menší kousky, které přidáme později.

Rozmixované jahody vložíme do hrnce, přidáme Gelfix rozmíchaný se dvěma lžícemi cukru a směs za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme jednu minutu. Přidáme zbylý cukr a vaříme dalších pět minut, stále mícháme. V průběhu varu přidáme zbytek nakrájených jahod, šťávu z citronu a mátu nebo podélně rozkrojený vanilkový lusk.

Je také možné polovinu připravené základní směsi oddělit do jiného hrnce a každou ochutit zvlášť - buď mátou nebo vanilkou. Džem ihned horký naléváme do pečlivě vymytých sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist