Dia ovocný chlebíček

Kategorie: Ostatní

Autor:

Dia ovocný chlebíček

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozmícháme v 50 ml vlažného mléka, přidáme lžičku umělého sladidla a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy nahrubo nasekáme. Mouku smícháme s krupičkou a prosijeme ji do mísy. Přidáme zbylé sladidlo, sušené ovoce, ořechy, citronovou šťávu, skořici a vzešlý kvásek. Pak přiléváme zbylé vlažné mléko a nakonec rozpuštěnou Heru. Vše zpracujeme na tužší těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Těsto opět prohněteme, rozprostřeme do vymazané formy na srnčí hřbet a necháme dalších 30 minut kynout. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Poté korpus necháme vychladnout a vyklopíme ho. Čokoládu rozehřejeme (každou zvlášť) a chlebíček ozdobně přestříkáme. Ozdobíme ho sušeným ovocem a necháme ztuhnout.

Poznámka:

sušené ovoce (meruňky, brusinky...) - budem potřebovat trochu víc - na ozdobu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist