Zavařené vepřové maso

Kategorie: Ostatní

Autor:

Zavařené vepřové maso

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 330 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vepřové kůže nakrájíme na plátky asi 15 x 5 cm a můžeme začít vkládat do velkých litrových vymytých sklenic. Na dno dáme stočenou kůži na ní pár kostek masa a zase kůži a pak opět maso. Plníme tak do 3/4 a pořádně pěstí obsah stlačíme. Sklenička na fotu je již uvařená.
Navrh nasypeme 1/2 lžičky soli a trochu kmínu. Z této dávky je asi 14 sklenic. Nakonec zalijeme převařenou zchladlou vodou - 1 menší naběračka vody na jednu sklenici masa. Dobře uzavřeme červenými víčky. Vaříme 2 hodiny první den, a dvě hodiny den druhý. Maso je vynikající jen tak vyndané ze skleničky s chlebem.
Výborné je hlavně, když je narychlo potřeba něco uvařit. Jako základ používáme nadrobno nakrájenou cibulku orestovanou na sádle nebo oleji, potom vložíme maso ze sklenice a necháme prohřát.
Tip: Používáme hned na několik druhů oběda. Např. k dušené mrkvi a vařeným bramborům, k bramborovým knedlíkům se špenátem, na špagety či do rizota.
Tip: Jistotou zůstává fakt, že maso je bez konzervantů, éček, dochucovadel a s kvalitou kupovaných vepřových konzerv nemá společného vůbec nic.

Poznámka:

recept na 56 porcí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist