Zavařené vepřové maso
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová kýta 5 kg
- kmín 4 lžička
- vepřové kůže 1 kg
- sůl 7 lžička
Doba přípravy: 330 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Zavařování
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Vepřové kůže nakrájíme na plátky asi 15 x 5 cm a můžeme začít vkládat do velkých litrových vymytých sklenic. Na dno dáme stočenou kůži na ní pár kostek masa a zase kůži a pak opět maso. Plníme tak do 3/4 a pořádně pěstí obsah stlačíme. Sklenička na fotu je již uvařená.
Navrh nasypeme 1/2 lžičky soli a trochu kmínu. Z této dávky je asi 14 sklenic. Nakonec zalijeme převařenou zchladlou vodou - 1 menší naběračka vody na jednu sklenici masa. Dobře uzavřeme červenými víčky. Vaříme 2 hodiny první den, a dvě hodiny den druhý. Maso je vynikající jen tak vyndané ze skleničky s chlebem.
Výborné je hlavně, když je narychlo potřeba něco uvařit. Jako základ používáme nadrobno nakrájenou cibulku orestovanou na sádle nebo oleji, potom vložíme maso ze sklenice a necháme prohřát.
Tip: Používáme hned na několik druhů oběda. Např. k dušené mrkvi a vařeným bramborům, k bramborovým knedlíkům se špenátem, na špagety či do rizota.
Tip: Jistotou zůstává fakt, že maso je bez konzervantů, éček, dochucovadel a s kvalitou kupovaných vepřových konzerv nemá společného vůbec nic.
Navrh nasypeme 1/2 lžičky soli a trochu kmínu. Z této dávky je asi 14 sklenic. Nakonec zalijeme převařenou zchladlou vodou - 1 menší naběračka vody na jednu sklenici masa. Dobře uzavřeme červenými víčky. Vaříme 2 hodiny první den, a dvě hodiny den druhý. Maso je vynikající jen tak vyndané ze skleničky s chlebem.
Výborné je hlavně, když je narychlo potřeba něco uvařit. Jako základ používáme nadrobno nakrájenou cibulku orestovanou na sádle nebo oleji, potom vložíme maso ze sklenice a necháme prohřát.
Tip: Používáme hned na několik druhů oběda. Např. k dušené mrkvi a vařeným bramborům, k bramborovým knedlíkům se špenátem, na špagety či do rizota.
Tip: Jistotou zůstává fakt, že maso je bez konzervantů, éček, dochucovadel a s kvalitou kupovaných vepřových konzerv nemá společného vůbec nic.
Poznámka:
recept na 56 porcíPodobné recepty
- » Vepřové maso ve vlastní šťávě zavařené
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Zavařené klobásky se zelím
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 9x) - » Zavařené houby
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Zavařené fazolky
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Zavařené houby se zeleninou
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Zavařené houby se zeleninou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy