Zavařené houby

Kategorie: Ostatní

Autor:

Zavařené houby

Suroviny

Porce: 1 + –
  • krupice 70 g
  • hřiby 1 kg
  • ocet 300 ml
  • sůl 25 g
  • voda 850 ml

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zavařování

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Houby očistíme, zbavíme červivých částí a podle potřeby nakrájíme na kousky velké 2-3 cm, menší necháme celé.
Nejprve je předvaříme 5 minut v osolené vodě (na 1 litr vody dáme 20 g soli).
Připravíme si sladkokyselý nálev a to tak, že cukr (70 g) se solí (25 g) smícháme s 850 ml vody a 300 ml octa, přivedeme ho k varu a ihned odstavíme.
Předvařené houby vložíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 25-30 minut při teplotě vody 100 °C.
Houby necháme nejméně 3-4 týdny uležet v chladnu a temnu!
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist