Hovězí guláš po moravsku
Kategorie: Ostatní
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí maso 200 g
- máslo 20 g
- brambor 1 ks
- rajský protlak 1 lžíce
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a na sucho opékáme, až vysmahne všechna šťáva, kterou maso pustilo
2. Potom podlijeme naběračkou horké vody a dusíme
3. K téměř měkkému masu přidáme na jemno nastrouhaný brambor na zahuštění šťávy a rajčatový protlak
4. Dodusíme doměkka
5. Hotový guláš podle chuti přisolíme, zjemníme kouskem čerstvého másla (tuku) a posypeme sekanou petrželkou.
2. Potom podlijeme naběračkou horké vody a dusíme
3. K téměř měkkému masu přidáme na jemno nastrouhaný brambor na zahuštění šťávy a rajčatový protlak
4. Dodusíme doměkka
5. Hotový guláš podle chuti přisolíme, zjemníme kouskem čerstvého másla (tuku) a posypeme sekanou petrželkou.
Poznámka:
Vhodný pokrm podávaný při zvýšené kyselosti žaludečních šťáv. Recept se skládá z hovězího masa, brambor, másla a rajčatového protlaku.Podobné recepty
- » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Hovězí guláš z mletého masa
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 17x) - » Hovězí guláš na červeném víně
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Hovězí guláš
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Řecký hovězí guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní hovězí guláš
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Belgický hovězí guláš na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015815) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308792) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237395) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232489) - » Couračka
(Navštívilo: 150785) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131114) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113685)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy