Domácí griotka
Kategorie: Nápoje
Autor: sarysek

Suroviny
- čerstvé višně 4 l
- rum 1 l
- cukr 1 kg
- podle potřeby
- vodka nebo líh 1 l
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Slovensko
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme.
Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne.
Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou.
Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení).
Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.
Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne.
Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou.
Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení).
Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.
Podobné recepty
- » Domácí griotka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Domácí griotka II.
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Pravá domácí griotka
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x) - » Domácí griotka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy