Jogurtová terina s jahodami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jogurtová terina s jahodami

Suroviny

  • Bílý smetanový jogurt 250 ml
  • Smetana ke šlehání 33% 200 ml
  • Cukr moučka 50 g
  • Voda 100 ml
  • Prášková želatina (á 20 g) 1 balíček
  • Citronová šťáva 3 lžíce
  • Cukr krupice 2 lžíce
  • Čerstvé jahody 400 g
  • Meduňka nebo máta na ozdobu 1 hrst

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Želatinu namočíme ve 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Formu vypláchneme a vyložíme fólií. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme, pár celých si necháme na ozdobu. Na mírném ohni rozpustíme želatinu, nesmí se vařit a teplota by neměla přesáhnout 60 stupňů. Ochutíme ji cukrem a citronovou šťávou, necháme zchladnout a asi 1/3 želatiny si dáme stranou a povolíme ještě trochou teplé vody.

2. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem. Smícháme jogurt s ušlehanou smetanou a přiléváme vlažnou želatinu. Osladíme a přidáme citronovou šťávu. Na dno formy nalijeme tenkou vrstvu čiré želatiny, vyložíme jahodami, necháme chvíli zatuhnout a naplníme jogurtovo-smetanovou hmotou.

3. Dáme ztuhnout do lednice. Pomocí fólie vyjmeme terinku z formy, ozdobíme jahodami a mátou či meduňkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist