Srnčí hřbet s mrkví a mandlemi
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- TĚSTO
- Očištěná mrkev 200 g
- Hladká mouka 80 g
- Kypřící prášek do pečiva 0.5 balíček
- Mleté oloupané mandle 100 g
- Mletý mák 60 g
- Máslo 120 g
- Vejce 3 ks
- Moučkový cukr 80 g
- Citronová šťáva 2 lžíce
- Citronová kůra 1 lžíce
- DOHOTOVENÍ
- Bílá čokoláda 100 g
- Mandle se slupkou 30 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Mrkve očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a smícháme s mandlemi a mákem. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme s citronovou šťávou na pevný sníh.
2. Do máslové pěny vmícháme nastrouhanou mrkev, citronovou kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec bílkový sníh. Hotové těsto naplníme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vykloupíme na kovovou mřížku.
4. Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni a vychladní moučním s ní polijeme, přičemž ji necháme jen mírně stékat po stranách. Ještě než čokoláda ztuhne, ozdobíme moučník oloupanými nasekanými mandlemi. Poté necháme čokoládu v chladničce zcela zatuhnout a hřbet nakrájíme na plátky.
2. Do máslové pěny vmícháme nastrouhanou mrkev, citronovou kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec bílkový sníh. Hotové těsto naplníme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vykloupíme na kovovou mřížku.
4. Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni a vychladní moučním s ní polijeme, přičemž ji necháme jen mírně stékat po stranách. Ještě než čokoláda ztuhne, ozdobíme moučník oloupanými nasekanými mandlemi. Poté necháme čokoládu v chladničce zcela zatuhnout a hřbet nakrájíme na plátky.
Podobné recepty
- » Kuřecí prsa se slaninou ve formě srnčího hřbetu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Bílkový srnčí hřbet s jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Rýžový srnčí hřbet
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Srnčí hřbet
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Srnčí hřbet na liškách
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Srnčí guláš na pivu
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 39x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232231) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy