Valašský frgál
Kategorie: Moučníky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Hladká mouka 400 g
- Sušené droždí 1 balení
- Cukr 50 g
- Sůl 1 špetka
- Mléko 200 ml
- Rozehřáté máslo 70 g
- Olej 2 lžíce
- Citronová kůra 1 lžička
- Náplň 1
- Mletý mák 200 g
- Mléko 150 ml
- Cukr 2 lžíce
- Citronová kůra 1 lžička
- Skořice 1 lžička
- Náplň 2
- Měkký tvaroh 500 g
- Žloutky 2 ks
- Škrobová moučka 2 lžička
- Cukr 3 lžíce
- Mletá vanilka 1 špetka
- Citronová kůra 1 lžička
- Náplň 3
- Povidla 150 g
- Rum 1 lžíce
- Mandle a rozinky 1 hrst
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do mísy prosejeme mouku, vmícháme droždí, cukr a kůru.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme mlékem, olejem a vlažné přilijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme hodinu kynout.
Mletý mák promícháme s cukrem, skořicí a citronovou kůrou, zalijeme vařícím mlékem a rozmícháme. Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou a škrobovou moučkou. Povidla rozmícháme s rumem, mandle spaříme a oloupáme, rozinky vypereme a osušíme.
Kynuté těsto rozdělíme na dva díly, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a vytvoříme z nich dvě kola, jejich okraje potřeme bílkem. Střídavě je pokryjeme náplněmi, ozdobíme mandlemi a rozinkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dozlatova.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme mlékem, olejem a vlažné přilijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme hodinu kynout.
Mletý mák promícháme s cukrem, skořicí a citronovou kůrou, zalijeme vařícím mlékem a rozmícháme. Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou a škrobovou moučkou. Povidla rozmícháme s rumem, mandle spaříme a oloupáme, rozinky vypereme a osušíme.
Kynuté těsto rozdělíme na dva díly, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem a vytvoříme z nich dvě kola, jejich okraje potřeme bílkem. Střídavě je pokryjeme náplněmi, ozdobíme mandlemi a rozinkami vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme dozlatova.
Podobné recepty
- » Valašský frgál
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Valašský frgál
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Valašský frgál
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Valašský guláš
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Valašský frgál
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hrušková náplň do frgálů
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 41x) - » Kynutý koláč– frgál-výborné těsto
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy