Kynutý koláč– frgál-výborné těsto

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kynutý koláč– frgál-výborné těsto

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravím si kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve vkládat tekuté suroviny. A taky suroviny by měly mít všechny stejnou teplotu.
Těsto nechám vykynout. Poté rozdělím na 6/já rozdělila na 8 dílů//, z těch udělám kuličky. Nechám znovu chvíli kynout.
(těsto je krásné vláčné a vůbec se nelepí na ruce)
Vezmu jeden díl těsta,který rozválím do kruhu a plním různě náplněma.
Podle chuti dáme povidla a posypku. Nechám ještě na plechu nakynout a kraje potřu rozšlehaným vajíčkem.Peču při 175°C asi 12 min.
Pokud frgál posypete ještě horký mletým cukrem, cukr se nerozpustí a nevpije se.
Stačí péct jen na plechu. Těsto je dost olejové. Já jsem ale dala pečicí papír, jen pro jistotu.

Poznámka:

dáme buď 10g asnic a 1 pol. lžíci kvásku nebo 20g kvasnic
místo oleje je lepší rozpuštěné sádlo (stejné množství)
podle potřeby hladká a polohrubá mouka do posípky a povidla na koláč
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist