Kynutý koláč– frgál-výborné těsto
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek
Suroviny
- mléko 250 g
- kvasnice 20 g
- cukr 8 kostka
- vejce 2 ks
- olej 250 ml
- sůl 1 lžička
- hladká mouka 300 g
- polohrubá mouka 300 g
- Náplň
- tvaroh 1 kg
- rozinky 1 balíček
- krystalový cukr 1 hrnek
- vanilkový pudink 1 balíček
- vanilkový cukr 1 balíček
- drobenka
- máslo 125 g
- cukr 1 lžička
- Podle potřeby
- povidla 1 kelímek
- hladká mouka 0 ks
- polohrubá mouka 0 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravím si kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve vkládat tekuté suroviny. A taky suroviny by měly mít všechny stejnou teplotu.
Těsto nechám vykynout. Poté rozdělím na 6/já rozdělila na 8 dílů//, z těch udělám kuličky. Nechám znovu chvíli kynout.
(těsto je krásné vláčné a vůbec se nelepí na ruce)
Vezmu jeden díl těsta,který rozválím do kruhu a plním různě náplněma.
Podle chuti dáme povidla a posypku. Nechám ještě na plechu nakynout a kraje potřu rozšlehaným vajíčkem.Peču při 175°C asi 12 min.
Pokud frgál posypete ještě horký mletým cukrem, cukr se nerozpustí a nevpije se.
Stačí péct jen na plechu. Těsto je dost olejové. Já jsem ale dala pečicí papír, jen pro jistotu.
Těsto nechám vykynout. Poté rozdělím na 6/já rozdělila na 8 dílů//, z těch udělám kuličky. Nechám znovu chvíli kynout.
(těsto je krásné vláčné a vůbec se nelepí na ruce)
Vezmu jeden díl těsta,který rozválím do kruhu a plním různě náplněma.
Podle chuti dáme povidla a posypku. Nechám ještě na plechu nakynout a kraje potřu rozšlehaným vajíčkem.Peču při 175°C asi 12 min.
Pokud frgál posypete ještě horký mletým cukrem, cukr se nerozpustí a nevpije se.
Stačí péct jen na plechu. Těsto je dost olejové. Já jsem ale dala pečicí papír, jen pro jistotu.
Poznámka:
dáme buď 10g asnic a 1 pol. lžíci kvásku nebo 20g kvasnicmísto oleje je lepší rozpuštěné sádlo (stejné množství)
podle potřeby hladká a polohrubá mouka do posípky a povidla na koláč
Podobné recepty
- » Kynutý koláč s tvarohem
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Kynutý koláč s malinami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Litý kynutý koláč
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kynutý koláč s ostružinami
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Kynutý knedlík
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Nekynutý mazanec
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Velikonoční kynutý kolář ala volské oko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003344) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232722) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213271) - » Couračka
(Navštívilo: 150223) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122764) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110596)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy