Bavorský krém

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bavorský krém

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Lístky želatiny 2 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Žloutky 3 ks
  • Cukr 70 g
  • Třešňovice 1 lžíce
  • Šlehačka 300 g
  • PYRÉ
  • Maliny 300 g
  • Cukr 2 lžíce
  • Malinová tresť 2 dl

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Šlehání

Zařazení: Svačina

Země: Německo

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Listy želatiny necháme změknout, lusk rozkrojíme vydlabeme dřeň a malá černá zrnka. Smícháme vejce s cukrem, přidáme vanilkovou dřeň. Šleháme ve šlehači až vznikne hustá napěněná hmota.

Třešňovici nalejeme do hrnku, přidáme rozměklou želatinu a za nízké teploty rozpustíme s několika lžícemi smetany. Poté želatinu smícháme se žloutkovou hmotou a přidáme ušlehanou šlehačku.

Krémem naplníme formičky, vymyté studenou vodou a dáme vychladnout do chladničky. Před podáváním krém vyklopíme na talířek, polijeme malinovým pyré a ozdobíme čerstvými malinami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist