Bleskový jahodový dort

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bleskový jahodový dort

Suroviny

Porce: 10 + –
  • Jahody 600 g
  • Nízkotučný bílý jogurt 450 g
  • Hrubá mouka 300 g
  • Cukr 170 g
  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek do pečiva 2.2 balení
  • Tuk na vymazání a hrubá mouka na vymazání formy 1 ks
  • Jahodová zavařenina 1 ks
  • Želatinová poleva na potření 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse dobře rozmícháme jogurt s vejci a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout a pak povrch potřeme jahodovou marmeládou. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a ozdobně je rozložíme na povrch dortu v kruzích směrem od okrajů ke středu. Aby jahody vypadaly hezky a déle vydržely, přetřeme je pomocí štětečku želatinovou polevou rozpuštěnou podle návodu na obalu a necháme zaschnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist