Rychlé falešné tiramisu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rychlé falešné tiramisu

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si nádobu (nejlépe skleněnou varnou mísu, dortovou formu nebo nějaké ozdobné sklo), do které budeme chtít nepečený dezert umístit.

Na dno mísy poklademe cukrářské piškoty. Pokud nemáme, můžeme dát piškoty obyčejné. Uvaříme si kávu (klasický turek) a do kávy přidáme 2 lžičky rumu nebo amaretta, zamícháme a necháme alespoň malinko prochladnout. Piškoty pokropíme kávou.

Připravíme si krém. Smícháme tvaroh, smetanu a cukr a na vlhké piškoty potřeme vrstvu krému. Na natřený krém opět poklademe piškoty, které navlhčíme kávou s rumem a opět potřeme hustě krémem. Tuto vrstvu nakonec hustě posypeme kakaem.

Rychlé falešné tiramisu necháme ztuhnout v lednici alespoň půl dne. Rozloží se a chutě tiramisu se propojí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist