Dánské lívance
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- náplň 1
- mražené ovoce 0.25 balíček
- cukr krystal 1 ks
- náplň 2
- čokoláda 0.25 ks
- podle potřeby
- máslo na vymazání 1 ks
- těsto
- mléko 4 dl
- cukr krystal 1 lžíce
- hladká mouka 220 g
- sůl 1 špetka
- polohrubá mouka 50 g
- vejce 3 ks
- prášek do pečiva 0.5 balíček
- vanilkový cukr 0.5 balíček
Doba přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Dánsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Smícháme sypké ingredience, přidáme vejce, mléko a vše důkladně promícháme tak, aby v těstě nebyly hrudky.
Lívanečník na dánské lívance důkladně vymažeme máslem. S množstvím másla nemusíme šetřit. Do každého otvoru dáme 2 vrchovaté lžíce těsta a začneme smažit. Na lívanec přidáme ovoce, čokoládu nebo jinou náplň dle naší fantazie a přikryjeme ještě kouskem těsta. Smažíme při vyšší teplotě tak, aby se rychle vytvořila krusta. Jakmile se vytvoří krusta, lívanec otočíme a teplotu snížíme. Důležité je, aby těsto při prvním otočení uvnitř bylo stále ještě řídké a po otočení steklo. Díky tomu bude lívanec kulatý. Pokud bychom lívanec otočili příliš pozdě, nebyl by kulatý z obou stran.
Po chvilce smažení otočíme znovu a hotové lívance vyjmeme. Při manipulaci s pánví se nepoužívají kovové nástroje, pokud je použijete, dávejte velký pozor, abyste si pánev nepoškodili. Nejvhodnější na otáčení jsou dřevěné hůlky nebo špejle.
Na závěr můžeme dánské lívance dozdobit ovocem, šťávou, čokoládovou polevou, skořicí nebo jen posypat moučkovým cukrem.
Příprava náplně z mraženého ovoce: Do malého kastrolu dáme mražené ovoce a zasypeme cukrem krystal podle chuti. Dáme na plotnu a mícháme, dokud se ovoce s cukrem nespojí a důkladně neprohřeje. Vzniklou šťávu můžeme použít na dozdobení hotových plněných lívanců.
Lívanečník na dánské lívance důkladně vymažeme máslem. S množstvím másla nemusíme šetřit. Do každého otvoru dáme 2 vrchovaté lžíce těsta a začneme smažit. Na lívanec přidáme ovoce, čokoládu nebo jinou náplň dle naší fantazie a přikryjeme ještě kouskem těsta. Smažíme při vyšší teplotě tak, aby se rychle vytvořila krusta. Jakmile se vytvoří krusta, lívanec otočíme a teplotu snížíme. Důležité je, aby těsto při prvním otočení uvnitř bylo stále ještě řídké a po otočení steklo. Díky tomu bude lívanec kulatý. Pokud bychom lívanec otočili příliš pozdě, nebyl by kulatý z obou stran.
Po chvilce smažení otočíme znovu a hotové lívance vyjmeme. Při manipulaci s pánví se nepoužívají kovové nástroje, pokud je použijete, dávejte velký pozor, abyste si pánev nepoškodili. Nejvhodnější na otáčení jsou dřevěné hůlky nebo špejle.
Na závěr můžeme dánské lívance dozdobit ovocem, šťávou, čokoládovou polevou, skořicí nebo jen posypat moučkovým cukrem.
Příprava náplně z mraženého ovoce: Do malého kastrolu dáme mražené ovoce a zasypeme cukrem krystal podle chuti. Dáme na plotnu a mícháme, dokud se ovoce s cukrem nespojí a důkladně neprohřeje. Vzniklou šťávu můžeme použít na dozdobení hotových plněných lívanců.
Podobné recepty
- » Dánské kakao
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dánské kuře
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dánské bramborové kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dánské kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kynuté lívance II
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Zdravé lívance ze zakysané smetany
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Lívance
(Hodnocení: 1.89 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy