Rychle křehké kokosové těsto

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rychle křehké kokosové těsto

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Z celého citronu (bio kvality nebo dobře očištěného) nastrouháme kůru a vymačkáme asi lžíci šťávy.

Cukr a máslo utřeme pomocí vařečky, rukou nebo hnětače. Postupně zapracujeme žloutky, prosátou mouku, citronovou kůru, šťávu a nakonec přidáme i strouhaný kokos. Podle chuti můžeme kápnout i trochu vanilkové esence. Zpracujeme hutné kokosové těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a zabalíme do potravinové fólie. Uložíme do ledničky alespoň na hodinu.

Z kokosového těsta můžeme tvořit protlačované cukroví pomocí strojku nebo cukrářského sáčku, případně těsto vyválet na pomoučněném vále a vykrajovat nejrůznější tvary. Kokosové cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut podle velikosti.

Kokosové těsto si můžeme připravit do zásoby, v lednici vydrží max. týden, ale v mrazáku až měsíc. Upečené kokosové cukroví se dá konzumovat hned po upečení, ale nejlépe chutná 2 - 3 dny poté, nepotřebuje týdny odležet jako jiné druhy těst.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist