Vídeňský sachr

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vídeňský sachr

Suroviny

  • Meruňková marmeláda 150 g
  • Kvalitní hořká čokoláda 100 g
  • Moučkový cukr (do polevy) 0.5 hrnek
  • Voda 0.25 hrnek
  • Máslo 135 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Čokoláda na vaření 150 g
  • Vejce 2 ks
  • Moučkový cukr (do korpusu) 125 g

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

TĚSTO:
Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z vajec smícháme s cukrem a ušleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a šleháme na tuhý smíh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v troubě, předehřáté na střední stupeň.
Po upečení a vychladnutí dort uprostřed rozříneme a namažeme rozehřátou meruňkovou marmeládou.
POLEVA:
Vodu smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme posekanou čokoládu na vaření. Snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sachr poléváme čokoládovou polevou. Dáme do lednice pořádně zatuhnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist