Banánovoskořicové šneky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Banánovoskořicové šneky

Suroviny

Porce: 7 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Obě mouky smíchejte v míse, přidejte sůl, cukr a sušené droždí. Poté v sypké směsi udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko, našlehané vejce, olivový olej a 100 –150 ml teplé vody – tak abyste ze směsi uhnětli měkké, mokré těsto.

Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 10 minut hněťte. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, překryjte čistou utěrkou a nechte kynout, aby zdvojnásobilo objem.

Máslem vymažte čtvercovou zapékací mísu o hraně asi 20 centimetrů. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte do obdélníku asi 30 x 25 cm a potřete ho rozpuštěným máslem. Banány pokrájejte na tenká kolečka a v míse je smíchejte s rozinkami, skořicí a cukrem. Směs rozprostřete na těsto – na tloušťku prstu od okrajů. Těsto zarolujte po delší straně, všechny vypadnuvší banány zatlačte zpět. Poté vzniklou roládu rozkrájejte na 7–9 šneků a ty jeden vedle druhého – řeznou stranu nahoru – vyskládejte do zapékací mísy. Přikryté utěrkou nechte 30 minut kynout.

Troubu předehřejte na 200 °C. Med zahřejte v rendlíku a polovinou potřete vršek šneků. Dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut zchladnout a pak vyklopte. Potřete zbylým medem a ihned podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist