Italské tiramisu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Práškový cukr 75 g
  • Cukrářské piškoty 250 g
  • Čerstvé vejce 4 ks
  • Mascarpone 500 g
  • Espresso 150 ml
  • Likér Amaretto 1 lžíce
  • Kakaový prášek 2 špetka

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Připravíme si šálek espressa , přidáme likér nebo mandlové aroma a necháme vychladnout. Vajíčka rozklepneme, do jedné mísy dáme žloutky, do druhé bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do krému a vmícháme k nim mascarpone. Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha a opatrně přimícháme do misky s masccarpone a žloutky. Nachystáme si hlubší nádobu a začneme namáčet cukrářské piškoty v kávě, piškoty by měly být z obou stran prosáklé, dejme ale pozor, aby nebyly úplně rozmočené. Piškoty skládáme jeden vedle druhého do pečící nádoby nebo mísy. Na ně pak natřeme vrstvu připraveného krému. Pokračujeme druhou řadou piškotů, na ně pak rozetřeme zbytek krému. Dezert vložíme alespoň na 5 hodin do lednice. Před servírováním ho přes sítko posypeme kakaovým práškem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist