Typické italské tiramisu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Typické italské tiramisu

Suroviny

Porce: 1 + –
  • krém
  • cukr krupice 3 lžíce
  • vejce 3 ks
  • mascarpone 250 g
  • na obalení
  • Amaretto 1 kapka
  • silná černá káva 1 hrnek
  • na ozdobu
  • kakao 1 lžíce
  • náplň
  • cukrářské piškoty 200 g

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravíme silnou černou kávu a necháme ji maximálně 4 minuty vyluhovat.

Oddělíme žloutky od bílků. Použijeme čerstvá chlazená vejce, nejlépe domácí. ? čerstvost poznáme tak, že je ponoříme do vody. Pokud se povalují po dně, jsou čerstvá. Dále je ještě můžeme prosvítit ve tmě baterkou. Čím méně světlých bublinek uvnitř, tím je vajíčko čerstvější. Žloutky utřeme s cukrem. Pak přidáme mascarpone a mícháme tak dlouho, až směs bude docela hladká a vše spojeno. Bílky ještě můžeme dát na chvíli do lednice anebo mrazáku, aby byli co nejvíc vychlazené. Lépe se pak našlehají.

Vezmeme skleněnou salátovou mističku a do ní přecedíme kávu. Ze sítka vysypeme lógr, vypláchneme hrnek, ve kterém jsme měli kávu, a znovu opakujeme. Klidně 2 -3krát, dokud sítko nebude bez lógru a káva vlažná. Nakonec ji necháme v mističce a přilijeme Amaretto. Takto jsme získali směs, ve které budeme máčet piškoty.

Nyní vyjmeme z chladničky bílky a našleháme je ve vyšší čisté a suché míse, až budou tak pevné, že při překlopení zůstanou v míse. Bílky jen lehce smícháme se žloutkovou směsí.

Dlouhé piškoty máčíme ve směsi Amaretta a kávy, vždy jen na okamžik z obou stran, aby se moc nenasákly. Pokládáme je do připravené, kakaem vysypané mísy. Já dávám na dno ještě potravinářskou folii, abych pak mohla hotové tiramisu snadněji vyndat. Celé dno jimi vyložíme a naneseme polovinu krému.

Znovu vyskládáme namočené piškoty a na závěr natřeme druhou polovinou krému. Je možné si nechat trochu krému. Krémem pak naplníme zdobičku na dorty a tiramisu ozdobíme, jak chceme. Vypadá pak zajímavěji. Lze i dortovou špachtlí udělat vlnky na té poslední vrstvě nebo špejlí vytvarovat nápis ? také to vypadá pěkně.

Nakonec italské tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice na nejméně 2 hodiny vychladnout, nejlépe přes noc. Nezapomeneme misku přikrýt, aby tiramisu nasáklo pachy z lednice. Ohledně délky skladování. Zásadně necháváme v lednici, přikryté, a sníme pokud možno co nejdříve. Ze zkušenosti vydrží i 4 dny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist