Panna cotta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Panna cotta

Suroviny

Porce: 4 + –
  • smetana 500 ml
  • želatina 3 plátek
  • vanilkový lusk 1 ks
  • mletá skořice 1 ks
  • cukr 4 lžíce
  • Ozdoba
  • drobné ovoce 500 g
  • sekané ořechy 20 g
  • čokoláda na vaření 1 balíček
  • ovocná šťáva 1 lžíce
  • vanilkový cukr 1 balíček

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Cukr, kousek skořice a vydlabaný vanilkový lusk i s dření povaříme 15 minut se smetanou
2. Z povařené smetany vytáhneme lusk a skořicovou kůru, přidáme plátky želatiny a za stálého míchání želatinu rozpustíme
3. Připravíme si formičky na panna cottu (místo originálních forem lze využít například obaly od jogurtů), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou
4. Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit
5. Několik bobulí drobného ovoce si odložíme na ozdobu, zbytek smícháme s vanilkovým cukrem a ovocnou šťávou nejlépe pomocí ručního mixéru
6. Ovocné pyré rozdělíme na čtyři dezertní talíře, na rozmixované ovoce postavíme vždy porci krémové panana cotty, které jsme vyklopili tak, že jsme formy na chvíli postavily do horké vody
7. Jednotlivé porce zdobíme kousky odloženého ovoce, čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády v horké lázni nebo pomocí mikrovlnné trouby a nasekanými ořechy nebo pistáciemi.

Doporučení:
Panna cottu můžeme zdobit i lístky máty, ovocnými polevami, ovocnými omáčkami ...
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist